Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svensk taxijätte blir störst i Finland

Thomas Ekman, vd för Cabonline Grouop. Foto: Cabonline Group.

Thomas Ekman, vd för Cabonline Grouop. Foto: Cabonline Group.

Den svenska taxijätten Cabonline Group, tidigare Fågelviksgruppen, blir största taxibolag i Finland. Cabonline Grup meddelade på måndagen att man har förvärvat Finlands största och äldsta specialiserade transportör Inva-Taksi Oy. Inva-Taksi Oy är marknadsledande inom specialtransporter i Finland. Den finska taximarknaden med sin omsättning på en miljard euro utgörs till över hälften av offentliga transporter.

– Förvärvet gör Cabonline till den första taxileverantör i Finland som har möjlighet att arbeta både inom den privata och den offentliga sektorn. Vi ser fram emot att introducera digital innovation och effektivitet också till den offentliga sektorns transporter, säger Thomas Ekman, vd för Cabonline Group.

Cabonline har även samtyckt till att förvärva Taxia, Inva-Taksi Oy:s tidigare ägare, när avregleringen har trätt i kraft nästa år. Cabonline meddelade den 30 juni 2017 att bolaget förvärvat Kovanen och Mankkaan taksi. Genom dessa förvärv kommer Cabonline att bli det största taxibolaget i Finland.

2016 uppgick Taxias och Inva-Taksis sammanlagda omsättning till 99 miljoner svenska kronor.

I Sverige och Norge är cirka 3500 åkerier med cirka 7000 fordon anslutna till Cabonline Group under olika varumärken. Bland dessa finns Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi.

Gruppen omsätter cirka 5,6 miljarder kronor och utför drygt 60 000 resor per dygn.

Taggat som: , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)