Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina femårsjubilerar i Stockholm Pride

Nobina engagerar sig för femte året i rad i Stockholm Pride. I fjol deltog man i paraden med bland annat den här stadspussen. I år satsar man på höjden…  Foto: Ulo Maasing.

Nobina engagerar sig för femte året i rad i Stockholm Pride. I fjol deltog man i paraden med bland annat den här stadspussen. I år satsar man på höjden… Foto: Ulo Maasing.

Landets största bussoperatör, Nobina, firar i år femårsjubileum som stolt partner och sponsor till Stockholm Pride som äger rum den här veckan. Kulmen är den stora paraden på lördag som väntas locka 45 000 – 50 000 deltagare och en halv miljon åskådare. Från bussbranschen medverkar även Flygbussarna i Prideparaden.

”Som nordens största kollektivtrafikföretag och en stor arbetsgivare har vi både ett ansvar och möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vi är övertygade om att mångfald berikar. Detta gäller såväl våra medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som dagligen reser med oss”, säger Nobina i ett pressmeddelande.

Liksom tidigare år kommer Nobina i samarbete med Stockholm Pride att erbjuda en gratis festivalbuss för alla festivalbesökare. Bussen går mellan Pride House i city och Pride Park på Östermalms idrottsplats.

Nobinas tema för i år är ”mångfald berikar”.

– Kollektivtrafiken i Sverige representerar idag en stor mångfald av medarbetare och resenärer. Denna mångfald, oavsett om det handlar om kön, sexuell läggning, etnicitet eller ålder berikar oss som företag. Därför är jag också stolt över att samarbeta med Pride, som jag tycker gör ett otroligt arbete med att belysa dessa viktiga frågor, säger Jan Bosaeus, vd för Nobina Sverige.

I paraden kommer Nobina att representeras av medarbetare och en 14 meter lång och 4 meter hög dubbeldäckare, helt stripad för Pride. Under hela festivalen finns företaget även på plats med ett tält i Pride Park, där besökarna kan träffa medarbetare och samtala.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)