Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer nordiskt på Persontrafikmässan

SL-chefen Caroline Ottosson. Foto: Thomas Henriksson.

SL-chefen Caroline Ottosson. Foto: Thomas Henriksson.

Nästa års stora mässa för buss-och kollektivtrafikbranschen, Persontrafik 2018, får en mer nordisk prägel än vad mässan haft tidigare.  Anledningen  är att de nordiska huvudstädernas kollektivtrafikorganisationer har beslutat att de två stora konferenserna Nordiskt Lokaltrafikmöte och InformNorden ska arrangeras parallellt med mässan som äger rum på Stockholmsmässan den 22 – 24 oktober 2018.

SL:s vd Caroline Ottosson var en av dem som tog beslutet om att flytta konferenserna till mässan, och därmed skapa en ännu starkare mötesplats för kollektivtrafikbranschen.

– Nordiskt Lokaltrafikmöte vänder sig till huvudstädernas lokaltrafikmyndigheter och deras medarbetare, och det finns ett starkt intresse för det mötet från utställare och andra intressenter i branschen. Samma målgrupper finns också på Persontrafik, så för oss var det här ett naturligt val. Genom det här beslutet blir båda arrangemangen ännu starkare tillsammans, och vi banar också väg för världens största kollektivtrafikmässa UITP Global Public Transport Summit som hålls i Stockholm 2019, säger hon.

Caroline Ottosson ser den gemensamma mötesplatsen som ett viktigt steg för den nordiska kollektivtrafikbranschen.

– Det här blir det största arrangemanget kring kollektivtrafik någonsin. Det blir samtidigt en tydlig signal om kollektivtrafikens viktiga roll i samhället för minskad klimatpåverkan och smarta städer, och för att visa den utvecklingen som sker när det gäller tekniska lösningar och mobilitet.

Persontrafik är en av Europas viktigaste mötesplatser för alla verksamma inom kollektivtrafikbranschen. Mässan arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting, Svensk Kollektivtrafik, Svenska Taxiförbundet, Branschföreningen Tågoperatörerna och Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)