Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norrbotten och Västmanland har dyraste biljetterna

Västmanland har de dyraste enkelbiljetterna i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Västmanland har de dyraste enkelbiljetterna i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Norrbotten har det dyraste månadskortet i svensk kollektivtrafik och Västmanland den dyraste enkelbiljetten i en zon. Det är sparportalen CupoNation som har gjort en stor genomgång av bland annat biljettpriser i kollektivtrafiken i hela landet.

När det gäller månadskort för vuxna är Norrbotten dyrast och Gotland billigast. Inte så anmärkningsvärt, konstaterar CupoNation, eftersom avstånden i Norrbotten är stora vilket i sin tur leder till högre kostnader. Kortet gäller också på hela Länstrafikens linjenät.

I Stockholm diskuteras ofta priset på månadskortet, men enligt undersökningen har Stockholm landets fjärde billigaste månadskort.

De fem län/regioner som har de dyraste månadskorten är Norrbotten, Västernorrland, Halland, Västerbotten och Jämtland. Billigast är Gotland, närmast föregånget av Södermanland, Uppland, Stockholm och Blekinge.

Enkelbiljetten (reskassa, 1 zon) är dyrast i Västmanland, följt av Värmland, Stockholm, Jämtland och Göteborg. Äv en här är Gotland billigast, föregånget av Örebro, Blekinge, Halland och Västerbotten.

Trafikutbudet per invånare är störst i Stockholms län, följt av Uppland, Jämtland, Västerbotten och Västra Götaland. Minsta trafikutbudet har Gotland, med Örebro, Södermanland, Västmanland och Halland närmast före sig.

Hela undersökningsresultatet hittar du här.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)