Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norrbotten och Västmanland har dyraste biljetterna

Västmanland har de dyraste enkelbiljetterna i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Västmanland har de dyraste enkelbiljetterna i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Norrbotten har det dyraste månadskortet i svensk kollektivtrafik och Västmanland den dyraste enkelbiljetten i en zon. Det är sparportalen CupoNation som har gjort en stor genomgång av bland annat biljettpriser i kollektivtrafiken i hela landet.

När det gäller månadskort för vuxna är Norrbotten dyrast och Gotland billigast. Inte så anmärkningsvärt, konstaterar CupoNation, eftersom avstånden i Norrbotten är stora vilket i sin tur leder till högre kostnader. Kortet gäller också på hela Länstrafikens linjenät.

I Stockholm diskuteras ofta priset på månadskortet, men enligt undersökningen har Stockholm landets fjärde billigaste månadskort.

De fem län/regioner som har de dyraste månadskorten är Norrbotten, Västernorrland, Halland, Västerbotten och Jämtland. Billigast är Gotland, närmast föregånget av Södermanland, Uppland, Stockholm och Blekinge.

Enkelbiljetten (reskassa, 1 zon) är dyrast i Västmanland, följt av Värmland, Stockholm, Jämtland och Göteborg. Äv en här är Gotland billigast, föregånget av Örebro, Blekinge, Halland och Västerbotten.

Trafikutbudet per invånare är störst i Stockholms län, följt av Uppland, Jämtland, Västerbotten och Västra Götaland. Minsta trafikutbudet har Gotland, med Örebro, Södermanland, Västmanland och Halland närmast före sig.

Hela undersökningsresultatet hittar du här.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)