Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt resultat för Nettbuss´ expressbussar

Nettbuss Travel redovisar ett starkt resultat för 2016. Foto: Ulo Maasing.

Nettbuss Travel redovisar ett starkt resultat för 2016. Foto: Ulo Maasing.

Medan expressbussföretaget Swebus sliter med lönsamheten redovisar företagets största konkurrent i Sverige, Nettbuss Travel, ett starkt resultat för 2016. Det framgår av företagets årsredovisning. Inom Nettbuss Travel finns varumärkena Nettbuss Express och Nettbuss Bus4You.

Nettbuss Travels nettoomsättning för 2016 uppgick till 184 652 000 kronor och rörelseresultatet blev 20 038 000 kronor. Företaget ägs av Nettbuss Sverige AB som i sin tur ägs av norska Nettbuss, ett dotterbolag till de norska statsjärnvägarna. Efter bokslutsdispositioner redovisar företaget en liten förlust, beroende på skillnad mellan bokförda avskrivningar och avskrivningar enligt plan på 20,5 miljoner.

I årsredovisningen framhåller Nettbuss Travel att man avser att fortsätta att öka sina marknadsandelar på befintliga linjer och fortsätta att utveckla Bus4You.

– För sjunde året i rad har vi Sveriges nöjdaste gäster vilket är grundförutsättningen för att ge bolaget en stabil tillväxt och förbättrat resultat. Eftersom priserna ständigt pressas och konkurrensen ökar måste vi jobba hårdare inom vår nisch med resor med högsta komfort och serviceinriktade förare till ett rimligt pris, säger Robert Nyberg vd för Nettbuss Travel AB.

– Det är välavvägda och långsiktiga investeringar i högkvalitativa bussar samt engagerad personal som har föranlett framgången vi ser idag. Hela bolagsvinsten återinvesteras i syfte om att tillhandahålla en bättre produkt för våra gäster och anställda. En ny busspark innebär att vi möter efterfrågan på resor med hög komfort och kvalitet samtidigt som det ger en stabil och bra arbetsplats för bolagets anställda.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)