Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stillsam juni för bussarna

Volvo toppar bussregistreringarna under juni. Foto: Volvo.

Volvo toppar bussregistreringarna under juni. Foto: Volvo.

Juni blev en stillsam månad när det gäller nyregistrerade, tunga bussar. Det framgår av Bil Swedens statistik. Under juni registrerades totalt 34 nya bussar (både lätta och tunga), 78,2% färre än under samma tid förra året, då 156 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 338 bussar, 35,2% färre än förra året, då 522 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 22 under juni, 84,4% färre än under samma tid förra året då 141 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 244 tunga bussar, 40,0% färre än under motsvarande period förra året då 407 registrerades.

Här är nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige under juni:
Volvo 7
Setra 6
VDL 4
Scania 2
MAN 1
Temsa 1
Mercedes-Benz 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)