Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina gör om Swebus – integreras i övrig verksamhet

Nobina ska kintegrera Swebus i sin övriga verksamhet. Foto: Ulo Maasing.

Nobina ska integrera Swebus i sin övriga verksamhet. Foto: Ulo Maasing.

Nobina kommer att ge expressbussbolaget Swebus en ny struktur. Företaget ska integreras i Nobina Sveriges övriga verksamhet. Samtidigt lämnar Swebus´ vd Joakim Palmkvist Nobinakoncernen. Det är resultatet av den översyn av Swebus som Nobina inledde i våras.

Swebus kommer att kvarstå som eget bolag inom Nobinakoncernen.

Samordningen med Nobina Sveriges befintliga verksamhet kommer att skapa kostnadseffektivitet inom områden såsom drift, planering och trafikledning, skriver Nobina i ett pressmeddelande.

Som en konsekvens av den föreslagna omstruktureringen räknar Nobina med att behöva reservera engångskostnader om 15 miljoner kronor under andra kvartalet.

– Genom att integrera Swebus i Nobina Sverige ser vi möjligheter för Swebus att växa och utveckla sin position som marknadsledande. Vi ser tydliga synergier mellan Nobina Sveriges regionala verksamhet och Swebus interregionala verksamhet som vi vill realisera. Swebus är ett starkt varumärke som vi vill fortsätta förvalta på bästa sätt, säger Nobinas koncernchef Magnus Rosén.

– Joakim Palmkvist har varit en stor tillgång för Swebus och Nobina och jag vill tacka Joakim för hans insatser genom åren. Joakim kommer att finnas tillgänglig under en övergångstid, men för att så snabbt som möjligt kunna ta nästa steg för Swebus, tillsätts Tomas Hansson, ekonomidirektör för Nobina Sverige, som omstruktureringsansvarig, säger Magnus Rosén.

Fackliga förhandlingar om förändringen kommer att inledas i augusti.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)