Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brittisk busstillverkare på Europaoffensiv

Brittiska ADL går på europeisk offensiv. I år de3ltar man för första gången på Busworld. Där visar man bland annat den här dubbeldäckaren som schweiziska Postauto har beställt i 19 exemplar. Foto: ADL.

Brittiska ADL går på europeisk offensiv. I år deltar man för första gången på Busworld. Där visar man bland annat den här dubbeldäckaren som schweiziska PostAuto har beställt i 19 exemplar. Foto: ADL.

Storbritanniens största busstillverkare, Alexander Dennis (ADL), satsar nu på att på allvar bryta sig in på den kontinentala bussmarknaden. ADL ställer i år för första gången ut på den stora bussmässan Busworld i belgiska Kortrijk som äger rum den 20 – 25 oktober. Företaget kommer där att visa två av sina modeller.

ADL är också världens största tillverkare av dubbeldäckade bussar och visar i Kortrijk en av de 19 dubbeldäckare som schweiziska PostAuto har beställt. Det är en treaxlig buss av modell Enviro500. Bussen är 12,9 meter lång, har tre dörrar och 79 sittplatser. De är klass 1-registrerade och avsedda för stads- och regiontrafik.

ADL Enviro200 visas också i Kortrijk. Foto: ADL.

ADL Enviro200 visas också i Kortrijk. Foto: ADL.

Man visar också en Enviro200, en lättviktsbuss i ett plan. Den buss ADL presenterar är avsedd för London men enligt företaget avser man att framöver lansera modellen även i vänsterstyrd version. Enviro200 finns i sju längder från nio till tolv meter och med plats för upp till 46 sittande passagerare. Utställningsbussen är 10,4 meter lång.

ADL, Alexander Dennis Limited, är Storbritanniens största busstillverkare med 2500 anställda i landet.

Företaget har också haft stora framgångar på elbussmarknaden genom sitt samarbete med kinesiska BYD.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)