Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

El, säkerhet och tänkande buss från Volvo

Volvo har hittills sålt mer än 3500 hybridbussar, elhybridbussar och elbussar. Bilden visar en av de nya elhybridbussarna i ärnamo. Foto: Volvo Bussaar.

Volvo har hittills sålt mer än 3500 hybridbussar, elhybridbussar och elbussar. Bilden visar en av de nya elhybridbussarna i ärnamo. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar kommer att på den srtora mässan Busworld i Kortrijk i oktober fokusera på elektromobilitet, aktiv säkerhet och en tänkande buss. Däremot aviserar man inte några nya modeller.

På Busworld, som äger rum den 20 – 25 oktober, kommer Volvo bland annat att visa den senaste versionen av sitt renodlade elbussystem, Volvo 7900 Electric tillsammans med laddningssystemet OppCharge.

De första fyra Volvo 7900 Electric sattes i trafik i juni 2017 i staden Differdange i Luxemburg. Sedan sedan dess har flera order tecknats, Harrogate i England och Malmö i Sverige är exempel på städer som beställt Volvos elbussar. Nästa år planerar Volvo Bussar också att testa helt eldrivna ledbussar i skarp trafik i Göteborg, där både eldrivna 10 och 12-metersbussar och elhybrider rullar sedan tidigare.

Volvo har hittills sålt mer än 3500 hybridbussar, elhybridbussar och elbussar.

Volvo Bussar kommer i Kortrijk också att visa en rad lösningar inom aktiv säkerhet och autonom körning, både för stadsbussar och långfärdsbussar. Simulatorn ”Den tänkande bussen” ger mässbesökarna möjlighet att testa hur Volvo Dynamic Steering (VDS), Pedestrian and Cyclist detection system, Bus Stop Docking concept och många andra system fungerar i verklighetsnära situationer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)