Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus hjälper uppstickare på järnväg

Expressbussjätten FlixBus hjälper krisdrabbade tyska tåpguppstickaren tillbaka på spåren. FlixBus har också startat ett särskilt bolag för att engagera sig i järnvägstrafik. Foto: Wikimedia Commons.

Expressbussjätten FlixBus hjälper krisdrabbade tyska tåguppstickaren tillbaka på spåren. FlixBus har också startat ett särskilt bolag för att engagera sig i järnvägstrafik. Foto: Wikimedia Commons.

Den tyska expressbussjätten FlixBus, som nu är etablerad även i Sverige, engagerar sig nu också i tågtrafik. FlixBus tar med sitt bokningssystem över bokningarna för en uppstickare på de tyska järnvägarna, Locomore. FlixBus har också startat ett nytt bolag för sitt arbete inom järnvägssektorn, FlixTrain GmbH. ”Intermodalitet, att koppla samman flera transportsätt, är framtidens mobilitetslösning och FlixBus kommer att vara en del av detta”, säger FlixBus´ grundare och vd Anderé Schwämmerlein.

Locomore är ett uppstickarföretag som i konkurrens med Deutsche Bahn förra året startade trafik Berlin – Hannover – Frankfurt – Stuttgart. Man planerade också att förlänga sin trafik norrut från Berlin till ön Rügen och västerut till Köln. I söder i planerades förlängning från Stuttgart till München.

Innan sommaren fick Locomore brist på kapital och begärdes i konkurs. Så småningom upphörde också trafiken, men med hjälp av FlixBus och det privata tjeckiska järnvägsföretaget LEO Express startar man igen den 24 augusti. Biljetterna säljs redan via FlixBus´ hemsida samt via alla FlixBus övriga distributionskanaler.

– FlixBus kommer att använda hela sin plattform och marknadskraft för att vinna tillräckligt med kunder för att säkra Locomores långsiktiga verksamhet. Samtidigt kommer vi och våra partners att dra nytta av att vi når nya kundgrupper genom att integrera tågtrafik med vårt bussnätverk inom FlixBus, säger André Schwämmerlein.

Sedan tidigare samarbetar man med det österrikiska järnvägsbolaget WESTbahn.

FlixBus trafikerar idag 1200 destinationer i 26 europeiska länder.

Locomore finansierades genom så kallad crowdsourcing. Det är en finansieringsform som har blivit allt vanligare och sker oftast via särskilda webbplatser. En stor grupp individer med små summor hjälper till att finansiera en verksamhet, istället för att en eller ett fåtal investerare bidrar med en större summa.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)