Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Direktupphandlad färdtjänst 50 procent dyrare

Fortsätter, men till 50 procent högre pris.

Fortsätter, men till 50 procent högre pris.

Tekniska nämnden i Lunds kommun kommer nästa vecka att besluta att kommunen ska direktupphandla färdtjänsten i kommunen under nio månader. Anledningen är att färdtjänstupphandlingen har överklagats. Medan den överklagade upphandlingen avgörs rättsligt får den nuvarande entreprenören med Taxi Helsingborg/Sverigetaxi fortsätta att köra färdtjänsrten  men till ett pris som ligger nästan 50 procent högre än vad företaget får i ersättning idag.

Kostnaden per månad beräknas öka från 1,3 miljoner till 1,9 miljoner kronor. Kostnadsnivån är dock lägre än det vinnande anbudet i den överklagade upphandlingen.

Det pågående färdtjänstavtalet mellan Lunds kommun och Taxi Helsingborg/Sverigetaxi gäller till och med september 2017.

För att säkra att resmöjligheter finns för färdtjänstlegitimerade från oktober månad och fram till att ett nytt avtal kan starta föreslås tekniska nämnden besluta att en direktupphandling genomförs med Taxi Helsingborg/Sverigetaxi. Möjligheten att kontraktera något annat taxibolag har undersökts av kommunen men har bedömts osäkert på grund av tillgänglig fordonskapacitet, i synnerhet specialfordon.

Direktupphandlingen gäller ett avtal för 9 månader, från den 1 oktober 2017 till den 30 juni 2018, med möjlighet för kommunen att förlänga avtalstiden med ytterligare sex månader.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)