Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förra infraministern blir chef för byggindustrierna

Förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd blir ny chef för Sveriges Byggindustrier. Foto: Andia Ghafouri.

Förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd blir ny chef för Sveriges Byggindustrier. Foto: Andia Ghafouri.

Catharina Elmsäter-Svärd har utsetts till ny vd för Sveriges Byggindustrier som är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska byggindustrin. Hon var infrastrukturminister i alliansregeringen och innan dess finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Närmast kommer hon från egen verksamhet, där hon bland annat har haft uppdrag för Drive Sweden.

– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Med min erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden hoppas jag kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för det.

– Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Byggindustriers medlemsföretag få fortsätta bygga Sverige starkt, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Hon ersätter Ola Månsson som lämnade Sveriges Byggindustrier tidigare i år. Mats Åkerlind som varit tillförordnad vd återgår till sin tidigare roll som vice vd och förhandlingschef i och med att Elmsäter-Svärd tillträder den 1 oktober.

– I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet. Och som dessutom har ett gediget och tryggt ledarskap. Det är precis vad vi får med Elmsäter-Svärd, säger Svante Hagman, styrelseordförande Sveriges Byggindustrier.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)