Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jubileumssprinter från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz lanserar en jubileumsversion av Sprinter Travel 65. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz lanserar en jubileumsversion av Sprinter Travel 65. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz släpper nu en jubileumsupplaga av sin minibuss Sprinter. Bussen har blivit extremt populär bland påbyggare i en rad länder i Europa, men de brörs inte av jubileet. Istället handlar det om Sprinter Travel 65 som är helt byggd av Mercedes-Benz.

Mercedes själv betraktar modellen som flaggskeppet bland sina minibussar sedan den lanserades år 2007. Jubileumsversionen kommer bara att finnas i en mycket begränsad upplaga på 50 bussar.

Mercedes introducerade sin nya minibussgeneration i mitten av 2006. I samband med den stora bussmässan i Kortrijk, Busworld, 2007, hade turistbussversionen Sprinter Travel 65 premiär. 2013 kom en ny version av modellen med Euro 6-motor och ny inredning.

Bussen kan ta upp till 18 passagerare.

Själva jubileumsmodellen av Sprinter Travel 65 kan fås i två grundutförnden.

Den ena är i mörkt grå metallic med folierad dekor som har karaktär av  borstad aluminium och med stolar med orange dekordetajer och grått nackstöd i läder. Den andra öär i vit metallic med dekor som har karaktär av borstat stål och med stolar med blå dekordetaljer och nackstöd, även det i läder. Ä ven ratten är i läder.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)