Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Spritbussägare straffas än en gång

Elva av de åtalade i den stora spritbusshärvan med bas i Östergötland dömdes tidigare i år till fängelse. Foto: Tullverket.

Elva av de åtalade i den stora spritbusshärvan med bas i Östergötland dömdes tidigare i år till fängelse. Foto: Tullverket.

Den bussföretagare i 50-årsåldern som i januari dömdes till fängelse i den stora spritbusshärvan i Östergötland straffas nu ytterligare. Det är Transportstyrelsen som enligt Norrköpings Tidningar kräver företagaren på böter (sanktionsavgift) på 40 000 kronor för bristfällig och saknad dokumentation  av kör- och vilotider för två av bussföretagarens bussar.

Vid rättegången i Linköping i januari dömdes företagaren till två och ett halvt års fängelser för grov, organiserad systematisk brottslighet. Totalt åtalades 19 personer, bland dem företagarens son, för att ha varit inblandade i smuggelresor med buss i stor skala.

Elva av de åtalade dömdes. Företagaren fick det strängaste straffet, tio andra dömdes till fängelse mellan sex och åtta månader.

Transportstyrelsen har flera gånger förgäves begärt in dokumentation  från företagaren när det gäller kör- och vilotiderna. Därför åläggs han nu att betala sanktionsavgift på 40 000 kronor.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)