Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev in på uppländska spår

Från danskt till franskt. Transdev Sverige tar över DSB Uppland den 1 september. Foto: Ulo Maasing.

Från danskt till franskt. Transdev Sverige tar över DSB Uppland den 1 september. Foto: Ulo Maasing.

Den franskägda internationella transportjätten Transdev växlar nu även in på uppländsk spårtrafik. Det sker genom att Transdev Sverige förvärvar DSB Uppland AB, ett dotterbolag inom DSB-koncernen. Bolaget har ett kontrakt med UL som sträcker sig fram till december 2021 som gäller de uppländska regionaltågen, Upptåget. Igår godkände Region Uppsala att kontraktet tas över av Transdev.

DSB Uppland har 110 anställda och kör årligen fyra miljoner resenärer med 15 tåg. Trafiken omfattar regionaltåg mellan Uppsala och Gävle samt mellan Uppsala och Sala. Den årliga produktionen är drygt 3,8 miljoner tågkilometer. DSB Uppland är även ansvariga för underhåll av tågen.

– Vi är mycket glada över att affären nu är klar och vi ser fram emot att få börja samarbeta med UL för att utveckla verksamheten och trafiken. Det här är ett viktigt kontrakt för oss då vi stärker vår tågportfölj och ger oss in på ett nytt geografiskt område, säger Gunnar Schön, vd Transdev.

Den 1 september tar Transdev över bolaget under namnet Transdev Uppland AB.

Transdev kör idag både upphandlad kollektivtrafik och kommersiell trafik i tora delar av Sverige: buss, båt, tåg, spårvagn och färdtjänst.

På den kommersiella marknaden arbetar Transdev inom busstrafik under varumärkena Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Flygbussarna Door to gate samt Bussakuten. Dessutom kör man kommersiell tågtrafik under namnet Snälltåget på linjerna Malmö – Stockholm, Malmö – Stockholm – Åre samt sträckan Malmö – Berlin.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)