Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu tar Gatans Lag bussen till fotbolls-VM

Gatans Lag – snart tar de bussen till Oslo. Foto: Annika Ason Ax

Gatans Lag – snart tar de bussen till Oslo. Foto: Annika Ason Ax

På måndag inleds fotbolls-VM för hemlösa i Oslo. Turneringen pågår fram till den 5 september. Sverige representeras av Gatans Lag FF – och hela laget tar bussen till VM genom att Nettbuss Bus4You sponsrar laget genom att köra det tur och retur från Göteborg till Oslo.

– Jag känner en stor glädje och tacksamhet att Nettbuss Bus4You väljer att köra Sverige till VM. Det är otroligt betydelsefullt för oss och vår verksamhet. Deras sponsring är en stor del till att spelarna har möjlighet att åka på sin livs resa. Att vi dessutom får äntra Oslo med stil som de stjärnor vi är, är bara ett plus, säger Viktoria Oldsberg, ordförande för Gatans Lag FF.

Gatans Lag FF är medlem i Svenska Fotbollförbundet och vänder sig till människor som lever eller har levt i socialt utanförskap. Föreningens vision är att besegra hemlöshet, missbruk och kriminalitet genom fotboll.

Gatans Lag arbetar dagligen med att skapa motivation och kraft hos spelarna att själva förändra sin levnadssituation med hjälp av gemenskap och aktivitet. Ambassadörer som arbetar aktivt för Gatans Lag är Henke Larsson och Pia Sundhage.

Till VM väljer Gatans Lag ut de spelare som deltagit på flest träningar och visat mest engagemang. Som spelare får man bara spela ett VM.

– Det var en självklarhet för oss att stå för resan till och från fotbolls-VM. Resan till Oslo innebär en kostnad som kunde ha satt stopp för deltagandet i turneringen, säger Anna-Karin Mooren, marknadschef på Nettbuss Bus4You.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)