Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arlandaoffensiv från Nettbuss Bus4You

Nettbuss Bus4You uppgraderar i Arlandatrafiken. Foto: Nettbuss.

Nettbuss Bus4You uppgraderar i Arlandatrafiken. Foto: Nettbuss.

Konkurrensen på den svenska expressbussmarknaden fortsätter att skärpas. Nettbuss Bus4You investerar nu i fyra helt nya direktbussar för linjen Karlstad – Kristinehamn–Karlskoga–Örebro–Västerås – Arlanda. Från Karlstad innebär satsningen tio nya avgångar till Arlanda utan byte per vecka, från Örebro dubbelt så många förbindelser som idag, 15 turer om dagen i vardera riktningen.

– Nyligen investerade vi 30 miljoner i sex nya Nettbuss Bus4You-bussar för sträckan Oslo-Köpenhamn. Denna gång är det Karlstad–Arlanda som gäller och nu ökar vi antalet avgångar för att möta efterfrågan, säger Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel AB.

Med en allt hårdare konkurrens inom persontransporter, med nya aktörer på marknaden och prispress, väljer alltså Nettbuss Bus4You att satsa på ett utökat utbud av premiumresor.

– Vi har förändrat sättet att resa med buss. Vi har lockat resenärer som normalt sett inte reser med buss, tack vare kombinationen hög komfort och ett lågt pris. Det är helt enkelt lättare för affärsresenärer att arbeta ombord då man har gott om plats och ett stabilt wifi till ett mycket lägre pris än vad tåg och flyg kan erbjuda, säger Robert Nyberg.

De nya bussarna sätts i trafik från och med måndag. Fredag – söndag kommer trafiken att omfatta även Oslo och Stockholm. I Västerås innebär satsningen omkring tolv nya arbetstillfällen.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)