Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussvänligt farthinder från Linköping till Australien

Ingen vägbula, utom för den som kör för fort. Foto: Edeva.

Ingen vägbula, utom för den som kör för fort. Foto: Edeva.

Linköpingsföretaget Edeva har fått en order på farthinder från Australien. Företagets dynamiska farthinder Actibump är konstruerat så att exempelvis bussar som håller tillåten hastighet kan passera farthindret utan att påverkas. Vanliga vägbulor är annars ett  betydande arbetsmiljöproblem för bussförare som riskerar att skada ryggen.

Det är Curtin University i Perth som beställt Actibumpsystem till sitt campus för att skapa en säkrare och tryggare trafikmiljö med god framkomlighet. Ordern är den första exportbeställningen för Edeva.

Actibump är ett dynamiskt farthinder som bara är ett farthinder för den som kör för fort. Det innebär att till exempel bussar kan köra över det i den skyltade hastigheten utan obehag. Det finns i dagsläget 30 Actibump-enheter installerade i Sverige, i Malmö, Linköping, Västerås, Helsingborg, Uppsala och i betalstationen på Öresundsbron.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Men i Stockholm är tyvärr motviljan mot att prova på detta ganska stor. Antar att det är nackdelen med för många väghållare. Alla kommer sitter och sneglar på grannen och tycker att någon annan ska ta täten.

    Det är inte heller så (nu med drygt 30 monterade enheter) att detta är någon nymodighet utan det borde numera finnas ganska gott om erfarenheter kring både anläggning, drift och underhåll för möjliga kunder att ta del av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)