Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hallänningar skyddas för väder och vind

Hallandstrafiken inleder en omfattande upprsutning av busshålllplatser i Varberg och Falkenberg. Foto: Hallandstrafiken.

Hallandstrafiken inleder en omfattande upprsutning av busshålllplatser i Varberg och Falkenberg. Foto: Hallandstrafiken.

Under hösten kommer bussresenärer i Varberg och Falkenberg att få bättre skydd mot väder och vind. 23 väderskydd ska bytas ut i de centrala delarna av de båda städerna. Utbytet väntas vara klart i mitten av oktober.

Utbytet av busskurerna är ett led i Hallandstrafikens satsning på upprustning av hållplatser i länet.

– Väntetiden på hållplatsen är en del av resan och det är viktigt att hållplatserna är väl utrustade med väderskydd och information, säger Catarina Nyberg infrastrukturchef på Hallandstrafiken.

I Falkenberg byts alla busskurer som har reklam på sidan ut mot nya, detta gäller sammanlagt 12 kurer. I Varberg byts 11 kurer med reklam ut mot nya.

Hallandstrafiken kommer, tillsammans med kommunerna i Halland och Trafikverket, fortsätta byta ut väderskydd och rusta upp hållplatser under hösten och kommande år. Det är ett långsiktigt arbete som kommer pågå kontinuerligt framöver.

– Behovet av upprustning och ny utrustning på hållplatser är stort. Vi arbetar systematiskt tillsammans med kommunerna och Trafikverket där de hållplatser som har flest påstigande åtgärdas först, säger Catarina Nyberg.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)