Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljonsatsning skyddar bussresenärer från regn och rusk

Västtrafik ska förbättra sina kunders skydd mot dåligt väder. Foto: Västtrafik.

Västtrafik ska förbättra sina kunders skydd mot dåligt väder. Foto: Västtrafik.

Västtrafik planerar nästa år en rejäl satsning på väderskydd vid hållplatser runt om i Västra Götalandsregionen. 120 väderskydd ska ersättas. Samtidigt byggs ytterligare 40 nya väderskydd, för att tillgodose behov på nya linjer.

I satsningen på 20 miljoner kronor ingår också en utbyggnad av väderskydd på två bryggor i Södra skärgården, anpassade efter den särskilt utsatta skärgårdsmiljön.

Andra satsningar som ingår är ett nytt och större tak på spårvagnshållplatsen vid Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg, något som Västtrafiks kunder efterfrågat. Vid bussterminalerna i Strömstad och Lilla Edet kommer den befintliga hållplatsutrustningen att ersättas, så att hållplatserna blir tillgänglighetsanpassade.

Gemensamt för alla nya väderskydd är att de utrustas med invändig belysning och tillgodoser de tillgänglighetskrav som finns.

Utöver investeringen i bättre hållplatser görs en satsning på cykelparkeringar i anslutning till kollektivtrafiken. Bland annat kommer 30 cykelparkeringar att utrustas med tak.

Arbetet med hållplatserna inleds i början av april och väntas vara klart vid årsskiftet 2018-2019.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)