Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora nerskärningar i Jönköpings län

Linje 355 mellan Vetlanda och Skirö är en av de linjer som JLT lägger ner. Foto: Ulo Maasing.

Linje 355 mellan Vetlanda och Skirö är en av de linjer som JLT lägger ner. Foto: Ulo Maasing.

Jönköpings länstrafik, JLT, fortsätter att skära ner i trafiken. Vid tidtabellsskiftet den 11 december kommer hela fem busslinjer på det småländska höglandet att läggas ner som en del i JLT:s sparprogram. För att klara ekonomin måste JLT spara 13 miljoner på regionbusstrafiken. Tågproblem och ökat bussresande ger JLT ekonomisk huvudvärk.

– Nedläggningarna på höglandet  ingår i ett besparingspaket som vi har lagt eftersom vi har ett stort underskott på både buss- och tågsidan, kommenterar JLT:s trafikutvecklare Erik Andersson i Jönköpings-Posten.

Även andra linjer i länet drabbas av nerskärningar.

– Vi har haft en del problem med tågen. Det kostar. Dessutom har vi en kolossal ökning av resandet på en del linjer. Det ger ökade kostnader när vi måste dubblera turer, säger Erik Andersson till tidningen.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Resande ökningar, borde väl rimligtvis vara ett angenämt problem, och ska definitivt inte leda till reducerad busstrafik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)