Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Undersökning av olycksbuss dröjer

Olycksskylt-70x70Den tekniska undersökningen av den buss som var inblandad i den svåra bussolyckan utanför Sveg den 2 april väntas bli klar om ungefär en månad. Det skriver Borås Tidning som har varit i kontakt med den åklagare som är förundersökningsledare när det gäller olyckan.

Vid olyckan gick en dubbeldäckare från Bergkvarabuss av väg E45 utanför Sveg i Härjedalen. Vid avkörningen la sig bussen på sidan. Ombord fanns skolelever från Skene i Västergötland som tillsammans med några ledare var på skidresa till Klövsjö. Ombord fanns 59 personer.

Tre ungdomar omkom. Mer än 20 personer fördes skadade till sjukhus. Fem av dessa hade ådragit sig allvarliga skador.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)