Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Unikt samarbete i Linköping ska befria från bilägande

Vallastaden i Linköping. Foto: Ida Gyulai.

Vallastaden i Linköping. Foto: Ida Gyulai.

Ett unikt samarbete mellan kollektivtrafik, kommun, bilpool med flera har inletts i den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping. Syftet är att människor ska klara sina liv och sin vardag utan att äga en egen bil.

Vallastaden, där ett Bo- och Samhällsexpo just nu pågår, är byggd utifrån ett hållbarhetstänkande. Det gäller även transporterna till och från stadsdelen och flera aktörer samverkar därför för att få de nyinflyttade att välja ett hållbart resandemönster redan från start.

Den som flyttar in i Vallastaden erbjuds 2 veckors gratis prova-på-kort med Östgötatrafiken och 5 års gratis medlemskap i Sunfleets bilpool. Kunden använder samma kort – Östgötatrafikens resekort – för såväl sina kollektivtrafikresor som för att öppna bilpoolsbilarna.

En överenskommelse mellan Linköpings ommun och Sunfleet möjliggör dessutom att de boende i Vallastaden kommer kunna boka elcyklar och ellådcyklar under en period genom Sunfleets bokningssystem. Syftet är att göra det så enkelt som möjligt för kunden.

Samarbetet har tagits emot mycket positivt både bland branschbesökarna på Bo- och Samhällsexpot och bland de nyinflyttade i Vallastaden, uppger man påp Östgötatrafiken.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)