Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en stororder till VDL

VDL Citea hos DeLijn.

VDL Citea hos DeLijn.

Den holländska busstillverkaren VDL har tagit hem ännu en stor order. den här gången är det belgiska De Lijn som har beställt 121 bussar som ska levereras under 2018 och början av 2019 för att sättas i trafik i de flamländska delarna av Belgien.

Ordern omfattar 66 VDL Citea SLE Hybrid och 55 VDL Citea diesel. I båda fallen handlar det om normalstora, det vill säga tolv meter långa bussar.

Hybridbussarna är seriella hybrider och har en stanna/kör-funktion som gör att de kan starta från exempelvis hållplatser eller trafikljus bara på elmotorn.Bussmodellen kan också utrustas för laddning via en omvänd pantograf och ett större batteripaket. Laddning sker då genom att pantografen sänks ner mot bussen från en laddstation. Bussen kan då köras längre sträckor på el.

Dieselbussarna är utrustade med en euro 6-diesel från Cummins.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)