Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt fritt i Skellefteå

Det blir avgiftsfritt på bussen även i framtiden för färdtjänstberättigade i Skellefteå. Foto: Patrik Degerman.

Det blir avgiftsfritt på bussen även i framtiden för färdtjänstberättigade i Skellefteå. Foto: Patrik Degerman.

Det blir fortsatta fria bussresor för färdtjänstberättigade i Skellefteå. Dessutom får de resa med fler busslinjer än idag.  Sedan 1 april 2014 pågår en försöksverksamhet med avgiftsfri stadsbuss för de som har rätt till färdtjänst i stadstrafiken. Försöket var från början planerat att pågå under två år men har förlängts i omgångar och nu förlängs det ytterligare, till 31 december 2018. Dessutom ska nu försöket gälla för bussresor inom hela kommunen och inte bara i stadstrafiken.

– Det är viktigt för människor att kunna förflytta sig så fritt som möjligt. Det är att främja hälsa och en meningsfull vardag, säger Kenneth Fahlesson, ordförande i socialnämnden i Skellefteå.

– Om fler kan använda buss istället för taxi ser vi dessutom möjliga fördelar för miljön och minskningar av kostnader inom färdtjänstverksamheten.

En utvärdering av försöket med kostnadsfria bussresor ska redovisas till socialnämnden i april 2018. Om beslutet då blir att fortsätta försöket ska en fullständig utvärdering redovisas på nämnden i september 2018. I utvärderingen ska förslag på hur man går vidare med alternativa lösningar ingå. I beslutet ingår också att socialnämnden ansöker om stöd med finansiering för projektet hos kommunfullmäktige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)