Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dramatisk tillväxt för dansk expresslinje

Succébuss. Foto: Kombardo Expressen.

Succébuss. Foto: Kombardo Expressen.

Det danska färjerederiet Molslinjens busslinje mellan Köpenhamn och Århus har fått en närmast explosionsartad utveckling. Linjen, som har fått namnet Kombardo Expressen, startade den 6 juli med 44 turer i veckan. Bara efter någon månad ökades trafiken till 84 avgångar i veckan – och nu är det dags för nästa utökning, den här gången till 150 turer i veckan mellan busstationen i Århus och Köpenhamns Hovedbanegård.

Därmed erbjuder linjen upp till 624 000 platser per år eller 12 000 i veckan. Priset för en resa är från 99 danska kronor och restiden drygt tre timmar, inklusive en bensträckare på Molslinjens färja. I praktiken har linjen kommit att bli en konkurrent, inte bara till bilen utan även till tåg och flyg.

Molslinjen startade Kombardo Expressen när det stora danska bussföretaget Abildskou lämnade den i samband med att man anslöt sig till expressbussjätten FlixBus.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)