Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart för ny stor bussdepå i Uppsala

Nöjd. Bertil Kinnunen, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Uppsala.

Nöjd. Bertil Kinnunen, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Uppsala.

Det är nu klart för bygget av den nya stadsbussdepån i Fyrislund i Uppsala. På fredagen skrevs avtalet om bygget under och hösten 019 ska den nya bussdepån stå klar. Byggstart av själva byggnaderna blir i oktober-november 2017. Markarbetena påbörjades redan i maj.

Den nya depån kommer att kosta 454 miljoner att bygga.  I detta pris ingår en del i själva markentreprenaden. Kostnaderna för byggnaderna blir cirka 401 miljoner kronor. Det är cirka 40 miljoner kronor lägre än kalkylerad budget.

I husentreprenaden ingår byggnation av verkstads- och administrationsbyggnad, servicehall, förråd, miljöstationer, biogasbyggnad och ramper för bussuppställning med tankutrustning. Här ingår även teknisk utrustning som tvättanläggning, lackbox, pelarlyfter, smörjgrop med mera.

Tomten i Fyrislund är cirka 63 000 kvadratmeter stor, den asfalterade ytan kommer att uppgå till cirka 40 000 kvadratmeter. Själva byggnadsarean blir cirka 10 000 kvadratmeter. Byggnaden får ett så kallat sedumtak, alltså ett ”grönt tak” med vegetation.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har kunnat landa det här avtalet. Genom aktivt arbete inför upphandling och tydlig konkurrensutsättning har vi i mark- och husentreprenad lyckats sänka kostnaderna med mellan 40 och 60 miljoner kronor. Det här arbete kommer också att fortsätta under projektet, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Uppsal

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)