Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN toppade bussarna i september

MAN toppade nyregistreringarna av tunga bussar under september.

MAN toppade nyregistreringarna av tunga bussar under september.

Jämfört med september förra året blev årets septembermånad stillsam när det gäller nyregistrerade tunga bussar, rapporterar Bil Sweden. MAN blev största märke under månaden. Under september registrerades totalt 92 nya bussar (både lätta och tunga), 34,8% färre än under samma tid förra året, då 141 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 1054 bussar, 6,9% fler än förra året, då 986 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 67 under september, 40,2% färre än under samma tid förra året då 112 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 787 tunga bussar, 1,8% fler än under motsvarande period förra året då 773 registrerades.

Här är månadens lista över nyrgistrerade tunga bussar:
MAN 19
Scania 15
Mercedes-Benz 11
Setra 10
Volvo 7
VDL 4
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)