Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fyra tar över efter Keolis

Fyra företag tar över den servicetrafik som Keolis lämnar i Värmland i december. Foto: Värmlandstrafik.

Fyra företag tar över den servicetrafik som Keolis lämnar i Värmland i december. Foto: Värmlandstrafik.

Totalt fyra företag tar över den servicetrafik i Värmland som Keolis lämnar i december. Det står klart när Värmlandstrafik nu har avslutat upphandlingen av servicetrafiken, det vill säga färdtjänst och sjukresor, i en rad körområden i Värmland. Idag körs trafiken av Keolis som dock har sagt upp avtalet med Värmlandstrafik efter mindre än ett år av de avtalade fem åren.

De företag som tar över efter Keolis är:

Körområde 1 (Västra, dvs Arvika, Eda och Årjäng): Arvika -Eda Taxitransporter. Företaget kör idag skolskjuts och tätortstrafik åt Värmlandstrafik (åt Nobina i tätortstrafiken). Man har också tidigare kört servicetrafik åt Värmlandstrafik.

Körområde 2 (Södra, dvs Säffle och Grums): Karlstad Taxitransporter AB. Företaget har redan idag avtal på ett körområde. Avtalet har enligt Värmlandstrafik fungerat mycket bra.

Körområde 3 (Östra, dvs Kristinehamn, Filipstad och Storfors): Rudskoga Taxi som idag kör skolskjuts som underentreprenör till Nobina. Tidigare avtalspart i servicetrafiken och för servicelinjer. Kör även servicetrafik i Örebro län.

Körområde 4 (Centrala, dvs (Kil, Forshaga, Hammarö, Karlstad): Miljötaxi i Karlstad AB. Företaget är ny samarbetspartner för Värmlandstrafik, men kör idag färdtjänsten åt Samres/Karlstad kommun.

Körområde 5 (Mitt, dvs Hagfors, Munkfors och Sunne): AB Trendtaxi som idag kör skolskjuts och servicetrafik i Örebro och Södermanland.

Körområde 6 (Norra, dvbs Torsby och Sysslebäck): AB Trendtaxi.

– Det känns bra att intresset runt vår upphandling av servicetrafiken varit stort. Vi har haft en väl fungerande konkurrens och vi säkerställer trafiken för våra resenärer, säger Jessika Lundgren, vd för Värmlandstrafik.

– Jag känner stor trygghet med de företag vi valt att samarbeta med. Vi hoppas nu kunna starta förberedelserna inför trafikstart den 22 december, säger Anders Wahlén, chef servicetrafik Värmlandstrafik.

– Tiden är kort men vi är övertygade om att vi kommer att kunna säkerställa en trygg och säker trafik. Avtalen avser servicetrafiken, dvs sjukresor och färdtjänst, i Värmlands län utom färdtjänsten i Körområde 2, Grums och Säffle kommun, som inte ingått i den nya upphandlingen.

– Det här är bolag med gedigen erfarenhet av servicetrafik, både från Värmland och från angränsande län, säger Wahlén. Avtalen gäller till 31 augusti 2021. Upphandlingen har gjorts med en kvalitetsmodell där pris och kvalitet vägts ihop.

Värmlandstrafik kommer också att gå vidare med en stämning mot Keolis som man anser har gjort sig skyldigt till avtalsbrott.

– Den kommer vi gå vidare med. Styrelsen har gett oss i mandat att driva den frågan så den kvarstår,säger Anders Wahlén till Värmlands Folkblad.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)