Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina kör flyttbuss Stockholm – Norrtälje

Nobina ska köra flyttbuss mellan Stockholm och Norrtälje. Bild: Nobina.

Nobina ska köra flyttbuss mellan Stockholm och Norrtälje. Bild: Nobina.

Bussoperatören Nobina för ett inhopp i flyttbranschen genom att köra flyttbuss mellan Stockholm och Norrtälje. Flyttbussen är ett annorlunda PR-grepp från Nobina. Bakgrunden är att det varje dag genomförs över 8000 resor med buss 676 mellan Norrtälje och Stockholm. Till jobb, skola eller hem till nära och kära. I en Stockholmsregion som växer med två SL-bussar om dagen så blir kollektivtrafiken en allt viktigare beståndsdel i en växande region, konstaterar företaget.

För att åskådliggöra kollektivtrafikens och bussens roll för såväl en växande region, valet av bostadsort och det enskilda vardagspusslet kommer Nobina därför att erbjuda flytthjälp med buss 676 till Norrtälje. Under november månad kommer en familj eller individ att erbjudas hjälp att ta hela flyttlasset på den välkända dubbeldäckaren till Norrtälje.

– Norrtälje växer, nu bor här 60 000 invånare – och fler och fler upptäcker fördelarna med regionen, och den smidiga pendlingen mellan Norrtälje och Stockholm. Med 676:an vill vi fortsätta att bidra till den utvecklingen och tillväxten – för såväl nyinflyttade som våra återkommande pendlare, säger Daniel Brinck, trafikchef på Nobina i Norrtälje.

– Kollektivtrafiken spelar en stor roll för ett växande Norrtälje och de 8000 resor som dagligen genomförs med buss 676. Men kollektivtrafiken är mer än siffror och statistik, det handlar om enskilda individer – fast vi reser tillsammans. För att kombinera dessa två värden har vi valt att hjälpa någon med flytten till Norrtälje. Och till vår hjälp har vi Flyttbuss 676, säger Malin Säker, marknadschef B2C (business to customer) på Nobina.

– Vi vill visa hur buss 676 gör det enkelt att leva och bo i Norrtälje.

Alla som ska flytta från Stockholm till Norrtälje under kampanjperioden kan anmäla sitt intresse på Min Buss 676:s facebooksida.

Bland ansökningarna kommer ett hushåll väljas ut och erbjudas att flytta. Förutom plats på bussen ingår flyttpersonal och självklart den obligatoriska flyttpizzan. Allt för att fler ska kunna ta del av Norrtäljes egen buss, 676:an.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Tänk om trafikborgarrådet DANIEL HELLDÉN också upptäcker att REGION STOCKHOLM existerar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)