Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Seniorer och ungdomar gav största lyftet

Sveriges enda trådbusslinje, linje 3, är den mest utnyttjade linjen i Landskrona. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges enda trådbusslinje, linje 3, är den mest utnyttjade linjen i Landskrona. Foto: Ulo Maasing.

När Skånetrafiken nu, som vi tidigare rapporterat, har vänt utvecklingen ekonomiskt och när det gäller resandet sticker Landskrona ut. Jämfört med 2016 har resorna med stadsbussarna där ökat med nästan tio procent. Det är äldre och ungdomar son svarar för det mesta av ökningen. Dessutom tycks stadsbussarna i Landskrona ha trevliga förare. Ingen annan stans i Skåne är resenärerna lika nöjda med sin busstrafik, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Den främsta förklaringen till det ökade resandet är det seniorkort som infördes i juli förra året, uppger Mari-Louis Åhlén, affärschef för Skånetrafikens affärsområde buss norra för Helsingborgs Dagblad.

Kortet ger kommuninvånare som fyllt 70 fria resor med Skånetrafikens bussar och tåg under lågtrafik, men bara inom kommungränsen. I september gjordes 6,2 procent av resorna med stadsbussarna i Landskrona med just seniorkortet.

Fler resor till och från skolan har det också blivit. Dels har en ny skola öppnat, dels gör fler elever ett aktivt val av skola och behöver därför åka till en annan del av kommunen för att gå i skolan.

Flest resenärer har linje 3, landets enda trådbusslinje.

Stadsbussarna i Landskrona körs av Nobina på uppdrag av Skånetrafiken.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Är väl inget märkvärdigt att få en resandeökning när det är gratis kort. Låt alla åka gratis så kanske man klarar målen med en fördubbling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)