Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

100 000 vill testa gratisresor i väst

Över 100 000 personer har nappat på Västtrafiks höstkampanj om gratisresor.Om resultatet av kampanjen kommer att ligga i nivå med tidigare erfarenheter kommer det att bli 8 000 färre bilar på vägarna. Foto: Västtrafik.

Över 100 000 personer i Västra Götaland har ansökt om att få provåka gratis med Västtrafiks bussar och tåg under två veckor. Det är resultatet av höstens provåkarkampanj från Västtrafik som i mitten av oktober skickade ut ett erbjudande till bilister om två veckors fria resor.

Av 100,000 inkomna ansökningar är det cirka 36,000 bilister som kvalificerat sig för provåkning och kan låta bilen stå i två veckor. Enligt erfarenheter från tidigare provåkarkampanjer är det ungefär en femtedel som fortsätter att resa med Västtrafik efter provåkarperioden.

Om resultatet av höstens kampanj landar i nivå med tidigare kampanjer skulle det innebära 8 000 färre bilar på vägarna framöver.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)