Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss köper BK Buss

Säljs och köper. Bergkvarabuss köper BK Buss från Karlssongruppen AB, samtidigt som majoriteten av aktierna i Bergkvarabuss säljs till investmentfonden Cube II. Foto: Ulo Maasing.

Bergkvarabuss köper anrika BK Buss AB med 36 bussar i varierande storlek. BK Buss har varit verksamt sedan 1926 och bedriver bland annat turisttrafik, beställningstrafik samt skoltrafik i Malmö, Lund, Vellinge och Vetlanda. Företaget är etablerat i Malmö och Vetlanda och omsatte i fjol 35 miljoner kronor. Säljare är Karlssongruppen AB.

Nöjd. Ulf Carlsson, Karlssongruppen. Foto: Ulo Maasing.

– Som representant för ägarbolaget, Karlssongruppen AB, är vi både trygga och nöjda med att överlåta BK Buss AB till Bergkvarabuss AB. Att BK Buss AB blir en del av Bergkvarabuss AB skapar mycket goda förutsättningar för en fortsatt god utveckling av bolaget, säger Ulf Carlsson, huvudägare i Karlssongruppen AB.

– Försäljningen av BK Buss AB är strategisk för att på sikt stärka bolagets affär och marknadsnärvaro. Genom försäljning till Bergkvarabuss AB blir BK Buss AB en del i ett större sammanhang, som på många sätt kommer att bidra till utveckling av såväl bolaget som personalen, kommenterar Samuel Isgärde, vd för BK Buss AB.

– BK Buss är ett anrikt och välrenommerat bussföretag med en verksamhet som väl kompletterar vår befintliga i Öresundsregionen och skapar nya utvecklingsmöjligheter i norra Småland. Varumärket är väletablerat och förknippas med hög kvalitet och god service. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med BK Buss engagerade medarbetare, säger Göran Mellström, vd för Bergkvarabuss.

Bergkvarabuss har fram tills nu varit Sveriges största privatägda bussföretag, men kommer under december att få en ny ägarstruktur i och med att infrastrukturfonden Cube II går in som huvudägare. Företaget har en modern fordonspark, bestående av drygt 1250 fordon. Koncernen sysselsätter ca 2000 årsanställda.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Nu gråter jag.
    Jaja pengarna styr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)