Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Järnvägslegend” blev hjälteförklarad

Thomas Tydal, årets Trafiklabhjälte.

Årets Trafiklabhjälte 2017 är utsedd. Utmärkelsen går i år till en person som av juryn beskrivs som något av en legend i järnvägsbranschen, då hans lösningar sedan ett och ett halvt decennium tillbaka förenklat kollegornas vardag”. Thomas Tydal är hjältens namn.

Juryns motivering lyder så här:

”Thomas Tydal har genom ett engagerat arbete under lång tid bidragit till digitaliseringen av det svenska järnvägssystemet. Med ena benet i lokföraryrket och det andra i programmering har Thomas Tydal skapat nya kreativa och datadrivna lösningar på utmaningar för de som arbetar ombord på tåg i Sverige.

Thomas Tydals verktyg bidrar dagligen till att lokförare och personal ombord får ett bra digitalt stöd i sitt arbete, och det möjliggör även att personalen på svenska tåg bättre kan informera resenärer ombord och till att de som sköter depåer och uppställningsspår kan minimera risken för störningar i järnvägssystemet. Thomas har genom sitt arbete utmanat branschens aktörer och genom konstruktiva förslag drivit utvecklingen framåt. Thomas arbete visar på kraften i en datadriven approach för att hantera stora samhällsutmaningar.”

Årets jury består av av Carin Carelind (Östgötatrafiken), Daniel Rudmark (Viktoria Swedish ICT), Sara Rhudin (Sveriges Kommuner och Landsting), Rickard Dahlstrand (Internetstiftelsen), Lars-Olof Hjärp (Trafikverket) och Johan Berg (Årets Trafiklabhjälte 2015).

Bakom priset står Trafiklab, ett community för öppen trafikdata som drivs av kollektivtrafikbranschens samverkansbolag Samtrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)