Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Långväga besökare lyfter Stockholmsturism

Turismen till Stockholm från utomeuropeiska länder ökar starkt. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Stockholm från utomeuropeiska länder ökar starkt. Foto: Ulo Maasing.

Stockholms dragningskraft på besökare från länder utanför Europa fortsätter att stärkas. Det visar nya siffror från Visit Stockholm. Gästnätterna för utomeuropeiska besökare i Stockholm ökade med 18 procent under september och 19 procent hittills för 2017. Gästnätter från besökare från USA ökade med 21 procent.

Utvecklingen för besök från USA har varit stark hela sommaren och toppar nu listan över totala antalet gästnätter i Stockholm med nästan 46 000 under september månad. En del av förklaringen är det utökade utbudet av flyglinjer mellan Stockholm och USA.

– Fler direktlinjer ger fler besökare, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm. Därför är det en av de saker vi fokuserar på i vårt arbete för att utveckla Stockholm som besöksdestination.

Gästnätter med besökare i Europa från länder utanför Norden ökade under september med 7 000, eller 4 procent fler övernattningar än under september förra året.

Totalt gjordes under september närmare 1,3 miljoner kommersiella övernattningar i Stockholms län under september, vilket är en ökning med 1 procent jämfört med samma period i fjol. För tredje månaden i rad minskade antalet gästnätter av besökare från Sverige. Under september var minskningen tre procent, men samtidigt ökade de utländka övernattningarna med tio procent.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)