Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slut med Bussgods i Jämtland – Härjedalen

Slutkört efter nyår i Jämtland-Härjedalen. Foto: Ulo Maasing.

Slutkört efter nyår i Jämtland-Härjedalen. Foto: Ulo Maasing.

Det är nu klart att det förlusttyngda Bussgods i Jämtland läggs ner. Regionfullmäktige i region Jämtland Härjedalen beslutade om nerläggningen på ett extrainsatt möte på tisdagskvällen. Beslutet fattades efter närmare två timmars debatt.

Frågan om Bussgods framtid var det enda ärendet på regionfullmäktiges extrainsatta möte. Bakom nerläggningsbeslutet står en politisk majoritet bestående av socialdemokrater och moderater.

Oppositionen, centern, liberalerna och vänsterpartiet ville ha en djupare analys och utredning om Bussgods framtid och att verksamheten skulle få fortsätta tills resultatet av en sådan utredning var klar.

Så sent som på måndagen presenterade en grupp företagare i Jämtland en analys där man hävdade att det skulle gå att vända Bussgods´förluster till vinst på flera miljoner om året redan nästa år, men företagarna fick inget gehör hos den politiska majoriteten.

Bussgods i Jämtland kommer att avvecklas i början av nästa år.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Detta är ett fullkomligt korkat beslut då det saknades underlag och en ordentlig utredning om hur glesbygden ska godsförsörjas i framtiden. Ledningen i regionen hänvisar till andra fraktbolag, men de anlitar oftast Bussgods för att skicka ut godset i glesbygden! Så vem som skall distribuera godset när Bussgods läggs ner är höjt i dunkel….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)