Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafiken Örebro först i branschen med kontaktlös kortbetalning

Länstrafiken Örebro blir först i svensk kollektivtrafik med snabba, kontaktlösa kortbetalningar på bussarna. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken Örebro blir först i svensk kollektivtrafik med snabba, kontaktlösa kortbetalningar på bussarna. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken Örebro blir först i svensk kollektivtrafik med snabba, kontaktlösa kortbetalningar på bussarna. Länstrafiken installerar nu bankkortsterminaler där resenärer kan betala sin resa genom att hålla ett kontaktlöst bankkort mot sidan av bankkortsterminalen. Bankkortsterminalerna finns installerade på bussarna i Örebro stadstrafik och i slutet av november kommer alla Länstrafikens bussar i länet att ha de nya bankkortsterminalerna.

Syftet är att snabba upp betalningar ombord, även om Länstrafiken helst vill att kunderna köper sin biljett innan ombordstigning via Länstrafikens ombud, webbshop eller app.

Ytterligare en uppdatering som görs i samband med installationen är att resenären inte längre ska behöva ange någon PIN-kod för köp under 200 kr ombord. Den funktionen har tidigare inte funnits på alla bussar i länet. De nya funktionerna innebär att betalningsprocessen ombord går snabbare och att tiden för påstigning minskar.

– Vi vill uppmana dem som väljer att betala sin bussbiljett med bankkort på bussen, och som har ett bankkort som stödjer kontaktlösa betalningar, att använda det nya betalningssättet. Dels för att det är enkelt och smidigt för både resenären och föraren, dels för att bidra till en snabb och smidig påstigning, säger Örjan Albrektsson, sektionssamordnare för Tekniska Stödsystem på Länstrafiken.

Installationen av de nya bankkortsterminalerna görs i etapper. Det har precis blivit klart med installationerna på stadsbussarna i Örebro. Nu fortsätter Länstrafiken med installationen på länets regionbussar. I slutet av november beräknas alla bussar ha den nya funktionen installerad

Systemet med kontaktlösa betalkort har blivit mycket framgångsrikt i en rad städer utomland med London som främsta exempel.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)