Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu kan alla få bil och kollektivtrafik på samma kort

– Sunfleet med Resplustillägg visar att kombinerad mobilitet är framtidens resande där det är modernt att överge konceptet att äga en privat bil, säger Samtrafikens vd Gerhard Wennerström. Foto: Ulo Maasing.

Från och med idag, onsdag, är det möjligt att få tillgång till bil och all kollektivtrafik i landet på ett och samma kort. Det är resultatet av ett samarbete som startade tidigare i år mellan Samtrafiken och bilpoolsföretaget Sunfleet kring en ny resetjänst som kombinerar bilpool med kollektivtrafik. Under sommaren och hösten har ett antal testpersoner testat produkten och resultaten har varit så pass goda att tjänsten nu öppnas för försäljning.

Sunfleet är Sveriges största bilpool med fler än 1 400 bilar på över 50 orter runt om i landet. Företagets 65 000 medlemmar får tillgång till alla fordon, som kan bokas per timme via Sunfleets app.

Idag lanseras Sunfleet Plus för allmänheten. Sunfleet Plus är en resetjänst som binder ihop 1 400 fordon med fler än 50 000 hållplatser runt om i landet. På ett och samma smarta kort får användarna tillgång till alla Sunfleets bilar och all kollektivtrafik runt om i Sverige. Kortet är alltså användarnas färdbevis i kollektivtrafiken och dessutom bilnyckel till alla Sunfleets fordon.

Tjänsten är ett initiativ mellan Sunfleet och Samtrafiken. Samtrafiken ägs av samtliga kollektivtrafikmyndigheter i Sverige och ett antal privata aktörer. Samtrafikens tjänst Resplus binder ihop Sveriges kollektivtrafik och har under snart 25 år möjliggjort kombinerade biljetter. Det är genom att lägga till Resplus till sitt erbjudande som Sunfleet möjliggör tillgången till all offentlig kollektivtrafik i samtliga 21 län.

– Sunfleet med Resplustillägg visar att kombinerad mobilitet är framtidens resande där det är modernt att överge konceptet att äga en privat bil, säger Samtrafikens vd Gerhard Wennerström.

– Har man redan idag månads- eller årskort på fler än ett länstrafikbolag och dessutom bilbehov i dessa län så kan Sunfleet Plus vara en bra lösning. Vi identifierade ett antal personer som hade just dessa behov och lät dem testa produkten över sommaren och hösten. Precis som vi trodde såg dem ett stort värde i lösningen, säger Peter Algurén på Sunfleet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)