Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lund lyfter både resande och appanvändning i Skåne

Lund är bäst både påå att öka bussresandet och att använda Skånetrafikens nya app. Foto: Skånetrafiken.

I sin månadsrapport för oktober redovisar Skånetrafiken positiva siffror både för resandet och för användningen av Skånetrafikens nya app. Och allra mest positivt är det i Lund, både när det gäller resandeutvecklingen och appanvändningen. Skånetrafiken räknar nu med att i år gå 15 miljoner kronor plus i förhållande till budget. Det är bättre än vad man har prognosticerat tidigare.

Användandet av Skånetrafiken-appen ökar stadigt varje månad. Till och med oktober är det 173 000 skåningar som använder appen. 26 procent av de resenärer som tidigare hade periodkort, har valt att gå över till den nya appen. Parallellt sker också en gradvis minskning av användningen av det gamla periodkortet. Enbart under oktober har 13 000 nya appanvändare tillkommit.

Resandeutvecklingen i Lund ökar stadigt. Lund är dessutom den ort i Skåne som i störst utsträckning använder appen.

– Kombinationen med att vi erbjuder ombordstigning i alla dörrar på bussarna i Lund och en smidig betalning, tror vi gör lundensarna till så flitiga appanvändare, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

I Lund ökar också resandet på nästan alla busslinjer. Jämfört med motsvarande period förra året har resandet ökat med fyra procent. Om trenden håller i sig kommer bussresandet i Lund i år upp till cirka elva miljoner resor.

Stadsbussarna i Lund körs av Nettbuss Stadsbussarna.

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)