Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Paket med buss kan minska trängsel på gatorna

En av Go-Aheads dubbeldäckare i Londontrafiken. Paketdistribution nästa? Foto: Ulo Maasing.

Amazon och andra stora internethandlare kan komma att använda Londons bussar för paketdistribution i framtiden. Den brittiska transportjätten Go-Ahead Group, som bland annat kör 2300 av Londons röda bussar, diskuterar nu med logistikföretag om nya lösningar där paketdistribution med buss kan minska den svåra trängseln på Londons gator, skriver Londontidningen Daily Mail.

Framkomligheten för busstrafiken i den brittiska huvudstaden har minskat påtagligt de senaste åren, och resandet i kollektivtrafiken sjunker. I synnerhet busstrafiken har de senaste åren haft ett klart minskat resande, även om en viss återhämtning skedde under det andra kvartalet i år. Genomsnittshastigheten för Londons bussar, ytterområdena inräknade, är 15 kilometer i timmen.

Den lösning som Go-Ahead Group diskuterar med logistikföretag handlar om att utnyttja knutpunkter för busstrafiken som leveransställen för paket och att paket kan transporteras dit med buss. I vissa fall kan till och med bussar som idag är tomma användas för att transportera paket genom den brittiska huvudstaden.

Målet är att minska den tilltagande trängseln på gatorna som delvis beror på en allt snabbare ökning av internethandeln och med paketdistributionen i dess kölvatten. Ledningen för Go-Ahead hoppas att man kan få färre varubilar på gatorna genom att bussdepåerna kan ta emot större sändningar och sedan distribuera paketen därifrån med buss.

Go-Ahead har även ett svenskt dotterbolag och har ett uttalat intresse av att bryta sig in på den svenska kollektivtrafikmarknaden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)