Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SJ hjälper tågresenärer att ta bussen

SJ håller på att utveckla en appbaserad tjänst för att hjälpa resenärerna vidare från tågresan. Appen finns ho SJ Labs i såväl App Store som Google Play.

SJ håller på att utveckla en ny, appbaserad tjänst för att göra det lättare för sina resenärer att ta bussen eller annan lokaltrafik från stationen. Tjänsten kallas Anslutningsguiden och finns än så länge i betaversion hos SJ Labs i såväl App Store som Google Play. Nu vill man ha feedback från resenärerna för att förfina och utveckla guiden så att den blir till största möjliga hjälp för kunderna.

Tanken med Anslutningsguiden är att det ska bli lättare för tågresenärerna att förbereda sin ankomst till en station, bland annat för att hitta anslutningsresor, hållplatser och även butiker och service på stationen.

– Vi vet genom våra kundundersökningar att det finns ett stort behov av att få hjälp hela vägen fram till slutmålet. Anslutningsguiden kommer att göra resorna med SJ ännu enklare och mer pålitliga, och det ska bli väldigt spännande att få testa den här funktionen tillsammans med resenärerna, säger Gabriella Gullbrandson, affärsutvecklare på SJ.

– När man kommer till en ny stad och stiger av tåget på stationen så tycker många att det är svårt att veta hur man köper biljett till lokaltrafik för att ta sig vidare. Behövs en app? Måste jag registrera mig? Går det att köpa biljett på bussen? När går nästa pendeltåg? Varifrån går spårvagnen? Hur många minuter har jag till bytet från det att mitt tåg kommer fram?

Om testerna faller väl ut och resenärerna gillar anslutningsguiden är tanken att på sikt inkludera den i SJs officiella mobilapp.

Det här är de viktigaste funktionerna i anslutningsguiden:

Pushnotiser med information inför ankomst: ”Du ankommer snart Stockholm C. Behöver du resa vidare med kollektivtrafik? Klicka här…”.
Pushnotiser inför byte av tåg: ”Du ankommer snart Sundsvall C. Klicka här för stationsinfo och info om ditt byte…”.
Anslutningar med kollektivtrafik, anpassat efter aktuell resa med SJ.
Köpa biljett till lokaltrafiken som innebär att du inte behöver ladda ned flera olika appar för att resa med lokaltrafik i hela Sverige.
Information om butiker och service på stationen, till exempel ”Pressbyrån har öppet nu (stänger kl 21.00)”.
Möjlighet att ange adress för att få vägbeskrivning hela vägen (länkas vidare till Google Maps/Apple Maps).

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)