Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Reflexer och lampor ska få bussen att stanna

Reflexsnurror och stopplampor ska göra att busspassagerare i Halland ska slippa bli frånåkta.

Hallandstrafiken testar nu olika lösningar för att resenärer ska slippa bli frånåkta i mörkret. På en del hållplatser testar man reflexsnurror, på andra stopplampor. Därmed ska det bli lättare för bussförarna att se att någon väntar vid hållplatsen.

På sex hållplatser , där man fått rapporter om att kunder har blivit förbikörda, har Hallandstrafiken satt upp reflexsnurror. Tanken är att resenären startar snurran här han eller hon ser bussens strålkastare, vilket gör det lätt för bussföraren att se att någon står vid hållplatsen och väntar.

På fyra andra hållplatser testar Hallandstrafiken även Buss Stopp-lampor som hämtar sin energi från solceller. När kunden trycker på knappen på stolpen/väderskyddet börjar lampan att blinka. Lampan blinkar i cirka fem minuter och den syns på långt håll.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)