Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största ellbussatsningen fick prestigefyllt pris

Norska Trondheim får 2019 35 elbussar i stadstrafiken i Nordens hittills största elbusssatsning., 25 av bussarna kommer att levereras av Vlolvo, 10 ledbussar av franska Heulieuz. Foto: Volvo.

Norska Trondheim får 2019 35 elbussar i stadstrafiken i Nordens hittills största elbusssatsning., 25 av bussarna kommer att levereras av Vlolvo, 10 ledbussar av franska Heulieuz. Foto: Volvo.

Nordens hittills största elbussprojekt, elbussatsningen i norska Trondheim, har tilldelats priset för årets lokala klimatsatsning i Norge. Priset delas ut av miljöstiftelsen Zero och den norska motsvarigheten till SKL (Sveriges Kommuner och Landsting), KS. Priset delades ut på tisdagen på den pågående internationella klimatkonferensen Zerokonferensen i Oslo.

Mottagare av priset är det landsting där Trondheim ligger, Sør-Trøndelag fylkeskommune för de stränga miljökrav man ställde i sin senaste upphandling av busstrafik. Som ett resultat av upphandlingen får Trondheim år 2019 35 elbussar i kollektivtrafiken. Av dessa är tio stora ledbussar.

Zero är en oberoende, ideell norsk stiftelse som arbetar med att realisera goda klimatlösningar som minskar utsläpp och vill vara en spjutpets på vägen mot ett nollutsläppsamhälle.  Stiftelsen stöds av en lång rad företag, institutioner, kommuner och regioner.

Zero driver en lång rad projekt inom bland annat förnyelsebara tunga transporter, storstadsfrågor gröna offentliga upphandlingar, fossilfri olast, byggindustrin, förnybar energi, industri, biodrivmedel och sjöfart.

Varje år arrangerar Zero norra Europas största klimatkonferens, Zerokonferensen, med cirka 1300 deltagare från politik och näringsliv samt 120 internationella och nationella föreläsare.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)