Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utredning om svår bussolycka klar innan jul

Utredningen av den svåra bussolyckan i Härjedalen den 2 april har dragit ut på tiden. Enligt information som skickats ut av kammaråklagare Mikael Bäckström har det ”dykt upp saker” som polisen och haverikommissionen vill granska närmare.

Bäckström räknar med att utredningen kommer att vara klar innan jul, men framhåller samtidigt att tidsplanen är en uppskattning och bygger på information som är känd i nuläget. När utredningen är klar kommer åklagaren att ta ställning till om bussföraren ska åtalas eller inte.

Vid olyckan, då en dubbeldäckad turistbuss gick av vägen utanför Sveg,  omkom tre ungdomar som var på skidresa och flera andra skadades.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)