Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Här kommer en sussbuss som ni aldrig förr har sett

I Snoozeliner, sussbussen, ska fjorton resenärer kunna sova bekvämt i var sin ljudisolerade kabin. Bild: Simba.

Många pendlare i brittiska storstadsregioner tillbringar timmar varje dag på resor till och från jobbet. Resorna kräver så mycket tid att man inte hinner med allt man behöver och vill göra utan att nattsömnen blir för kort. Men det finns hopp för dem. Hoppet är en buss, en Snoozeliner, eller fritt översatt en ”sussbuss”. Det är en sovbuss som saknar motsvarighet.

Än så länge handlar det om ett koncept för en dubbeldäckare med en inredning som håller en mycket hög standard. Skaparna av konceptet har arbetat i fyra månader med att utveckla inredningen. Och de kan förvisso det mesta av vad som behövs för en avkopplande sömn.

Konceptet har nämligen tagits fram av Simba, som är ett företag specialiserat på madrasser av högsta klass. Siktet är inställt på att hösten 2018 ha åtta sussbussar i trafik i fyra brittiska städer.

Resenärerna åker i en bekväm säng i en ljudisolerad kabin med mörkläggningsgardiner och ett vitaliserande ljus. Build: Simba.

Ombord finns plats för fjorton sovande passagerare som alla har var sin kabin med futuristisk design. Varje kabin ska ha ljudisolerande väggar, mörkläggningsgardiner och ett bärnstensfärgat ljus som fungerar som ljusterapi. Dessutom ska där finnas möjlighet att andas in dofter som är rogivande och ska locka till sömn.

USB-uttag och trådlöst internet ingår naturligtvis. Och för att ingen ska sno passagerarnas värdeföremål medan de sover kommer det att finnas förvaringsmöjligheter för dessa.

Och man kan sova lugnt, utan att oroa sig för att missa sin hållplats. En bussvärd ser till att väcka dem i tid för att de lugnt ska kunna kliva upp innan bussen kommer till deras destination.

Gratis mineralvatten, kaffe och särskilt utvalda smoothies finns att tillgå, likaså individuella vitaliseringspåsar med C-vitamin och annat som ska få passageraren att känna sig pigg.

Simba fick idén till sussbussen efter en undersökning som visade att 94 procent av alla anställda i Storbritannien hade somnat någon gång på väg till jobbet.

– Snoozeliner handlaar om att erbjuda människor en tjänst som gör att de kan få lite värdefull tid för sömn lika bekvämt som i deras egen säng hemma, kommenterar Simbas vd James Cox.

Företaget räknar optimistiskt med att priset för en resa blir från 100 kronor och uppåt.

Dessutom har Simba redan nu fått reklam värd väldiga belopp. Sussbussen har uppmärksammats stort i alla större brittiska tidningar och andra medier.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)