Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Domstol godkänner Värmlandsupphandling

Anders Wahlén, chef för servicetrafiken vid Värmlandstrafik: Skönt att få bekräftelse på att vi gjort rätt. Foto: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafiks upphandling av servicetrafiken har gått rätt till. Det slår förvaltningsrätten fast i en dom med anledning av att en av anbudsgivarna hade överklagat upphandlingen. Företaget ansåg att upphandlingen stred mot lagen om offentlig upphandling (LOU) och diskriminerade små taxiföretag.

Domstolen anser däremot att upphandlingen har gått rätt till och skriver bland annat i domen:

”Det är den upphandlade myndigheten som bestämmer vad som ska upphandlas och som därmed också har förhållandevis stor frihet att utforma upphandlingen och ställa de krav den anser nödvändiga för att syftet med upphandlingen ska tillgodoses så länge som dessa krav inte är diskriminerande eller på annat sätt strider mot de grundläggande principerna i LOU.”.

Enligt domstolen har Värmlandstrafik inte agerat i strid med LOU.

– Även om domen var väntad känns det skönt att få bekräftelse på att vi upphandlat rätt. Vi kan nu lägga hela vårt fokus på att tillsammans med trafikbolagen bygga en väldigt bra servicetrafik för våra kunder och ägare, säger Anders Wahlén chef för servicetrafiken hos Värmlandstrafik

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)