Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Julklappsbuss till Mora IK

Mora IK:s nya spelarbuss från Siljan Buss.

Mora IK i Dalarna har fått en stor julklapp – en buss – från Siljan Buss. Fått är kanske inte rätt formulering eftersom bussen fortfarande tillhör Siljan Buss, men är öronmärkt för Mora IK. Bussföretaget har under flera år varit partner till Mora IK och i höstas blev det klart att samarbetet förlängs. På annandagen kör därför Siljan Buss fram en ny buss till hockeyklubben.

Bussen, en VDL Futura dubbeldäckare, är fullt utrustad med modern teknik som wifi, flat screens och eluttag vid varje säte. Både Mora IK:s juniorlag och A-lag kommer att åka med bussen till sina matcher. Bussen drivs med HVO, ett fossilfritt drivmedel som tillverkas av restprodukter som vegetabiliska och animaliska fetter från bland annat matrester.

– Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda en modern och miljövänlig spelarbuss som motsvarar alla behov som Mora IK har. Vi hoppas att den här julklappen bidrar till ännu fler framgångar för både föreningen och bygden, säger Michael Wikström, vd på Siljan Buss.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)