Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer och mer i Ultras app

Ultra i Umeå laserar nu periodkort och besökskort i sin mobilapp. ”Om fem år försvinner troligen de vanliga busskorten”, säger kollektivtrafikchefen Fredrik Forsell. Foto: Transdev.

På måndagen lanserade Ultra, alltså tätortstrafiken i Umeå, nya funktioner i sin app vilket innebär att mer och mer av de traditionella busskortens funktion flyttas till mobiltelefonen. Från och med nu gr det att köpa såväl period- som besökskort i Ultras mobilapp.

– Vi fortsätter med andra ord att flytta busskorten till mobiltelefonen. Jag har förhoppningen att även rabattkorten skall finnas i mobiltelefonen senast nästa år, kommenterar Fredrik Forsell, kollektivtrafikchef i Umeå kommun.

– Att våra resenärer kan använda Swish vid betalning är en kraftig förbättring. Med nuvarande teknikutveckling är det rimligt att anta att de traditionella busskorten försvinner helt inom en femårsperiod.

Han framhåller att enn stor fördel med att kunna enkelt kunna köpa biljetter i mobiltelefonen är att alla blir sitt eget försäljningsställe och enkelt kan köpa sin bussbiljetter.

– Just enkelheten är viktig för att attrahera nya resenärer. Det är roligt att kunna utveckla appen när Umeborna visat sig vara fantastiska på att köpa enkelbiljetter. I slutet av november slog vi nytt försäljningsrekord med nära 5 000 enkelbiljettsförsäljningar under en dag. Det är fantastiska siffror för en inte alltför stor stad.

Resandet med Ultra, Umeås lokaltrafik, har ökat med över 105 % sedan år 2005 vilket är en av de största resandeökningarna i hela landet. Just nu görs ca 8,7 miljoner resor per år. Ultras mål är nio miljoner 2018 och tio miljoner resor 2020. Transdev är den operatör som för närvarande kör Ultratrafiken.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)