Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snart talar Google Maps om när du ska kliva av bussen

Snart kommer Google Maps att tala om när du närmar dig din hållplats.

Google planerar att snart lansera en ny tjänst via Google Maps. Tjänsten ska ge resenärer i kollektivtrafiken både vägvisning och interaktiva meddelanden i realtid under resans gång. Bland annat får resenären besked om när det är dags att stiga av. Störst nytta av den nya funktionen i Google Maps väntas den få som reser med en obekant linje eller i en främmande stad där man inte hittar så bra, skriver amerikanska Techcrunch.

När den nya funktionen lanseras kommer resenären med hjälp av en startknapp på skärmen på Google Maps app att kunna få information pm hur han eller hon tar sig till sin destination. Resenären får sedan information i realtid om var man är under färdens gång.

Men Google Maps kommer också att påminna resenären när bussen eller tåget närmar sig den hållplats där han eller hon ska stiga av. Praktiskt när man reser i en stad man inte knner till. Eller om man är sömnig eller råkar nicka till under färden.

Enligt Techcrunch kommer den nya funktionen i Google Maps att lanseras ”inom kort”.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)