Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Optare blir allt mer indiskt

Optares populära modell Solo. Foto: Optare.

Den brittiska busstillverkaren Optare, som i Sverige representeras av BK Invest, blir mer indiskt. Den stora indiska lastbils- och busstillverkaren Ashok Leyland har ökat sin ägarandel i Optare med 23,2 procent till 98,31 prcent.

– Som svar på en förväntad efterfrågan i såväl Storbritannien som i andra länder kommer Optare att investera stort i nästa generations fullelektriska bussar med energitätare batterier och en starkt utvidgad räckvidd. Vi räknar med att presentera dessa produter tidigt 2018, kommenterar Ashok Leylands vd Vinod Dasari.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)