Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Optare blir allt mer indiskt

Optares populära modell Solo. Foto: Optare.

Den brittiska busstillverkaren Optare, som i Sverige representeras av BK Invest, blir mer indiskt. Den stora indiska lastbils- och busstillverkaren Ashok Leyland har ökat sin ägarandel i Optare med 23,2 procent till 98,31 prcent.

– Som svar på en förväntad efterfrågan i såväl Storbritannien som i andra länder kommer Optare att investera stort i nästa generations fullelektriska bussar med energitätare batterier och en starkt utvidgad räckvidd. Vi räknar med att presentera dessa produter tidigt 2018, kommenterar Ashok Leylands vd Vinod Dasari.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)